Vizija
Dolgoročni cilji Žalskih lekarn so: skrb za preventivo bolezni, z izvajanjem različnih predavanj, delavnic o zdravi prehrani, telesnih aktivnostih, sodelovanje v Cindi programu skupaj z ZD Žalec-Test hoje na 2 km. Zelo pomembna za nas je organizacija pohoda na Sveto Jedert v aprilu, ki prebudi okrog 1000 ljudi iz okolice ter širše. Prizadevamo si za dobro sodelovanje z vrtci in šolami, saj se zavedamo, da je znanje otrok izrednega pomena in prava naložba za življenje.

Farmacevtska skrb (FS), ki jo izvajamo že nekaj let, je dodana vrednost našemu poklicu in predvsem v dobrobit ljudem, ki prihajajo v naši lekarni. Farmacevtska skrb je odgovorno zagotavljanje zdravljenja z zdravili za dosego pozitivnih končnih izidov, katerih namen je optimizirati bolnikovo kakovost življenja povezano z zdravjem. V Žalskih lekarnah se ukvarjamo z:
  • FS za bolnike s povišanim krvnim tlakom
  • FS za bolnike s sladkorno boleznijo
  • FS za bolnike s kroničnim venskim popuščanjem
  • FS za bolnike s povečano telesno maso (začetek v letu 2011)!


Žalske lekarne živimo z okoljem, kar dokazujejo tudi ostali naši projekti. Izvajamo meritve krvnega tlaka, sladkorja v krvi in holesterola v prisotnosti farmacevtke vsak četrtek med 7.30 in 8.30 ter ob Dnevu diabetikov, 14. novembra.

Skrbimo za preventivo bolezni in v okviru tega pripravljamo predavanja za Koronarni klub spodnje Savinjske doline, jim omogočamo preventivne meritve glukoze in holesterola v krvi. Predavali smo starejšim v občini o sladkorni bolezni.
 
POTREBUJETE
NASVET FARMACEVTA

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki?
DOGODKI IN
OBVESTILA

Spremljajte aktualna obvestila in akcije na naši spletni strani.
Za aktualne vsebine
PRITISNITE TUKAJ

KONTAKTNE
INFORMACIJE

Žalske lekarne Žalec,
Prešernova 6,
3310 Žalec

Žalec (03) 712 02 50
Petrovče (03) 712 02 58
DELOVNI
ČAS

Preverite delovni čas v naših poslovnih enotah. Informacije o delovnem času

Za izboljšavo strani in uporabniške izkušnje, ta stran uporablja piškotke..

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information