Zgodovina zavoda
Do 1. maja 1995 je Žalska občina imela lekarniško mrežo pod okriljem celjskega zavoda-Celjske lekarne. V Žalski občini so bile: Lekarna Žalec, Lekarna Prebold, Lekarna Polzela in Lekarna Vransko. Glede na število prebivalcev v Preboldu, Vranskem in Polzeli, so bile za te kraje podeljene koncesije za lekarniško dejavnost v letu 1995.

Žalska občina je uspela urediti vse potrebno na Ministrstvu za zdravje, Lekarniški zbornici ter ostalih inštitucijah, da je bil 1. maja 1995 ustanovljen Javni zavod Žalske lekarne s takrat eno lekarno – Lekarno Žalec.

V avgustu 2001 smo zaradi boljše lekarniške oskrbe prebivalcev Žalske občine odprli Lekarno Petrovče. Zaradi prostorske stiske v Lekarni Žalec smo se odločili za prenovo prostorov, pridobitvi treh izdajnih mest, pridobitvi sobe za svetovanje in razširitev “oficine” v okviru zmožnosti, saj se Lekarna Žalec nahaja v spodnjih prostorih Zdravstvenega doma Žalec. V juniju 2005 smo začeli delovati v prenovljeni, večji, bolj svetli Lekani Žalec.

Dosedanje vodstvo Žalskih lekarn:
Od maja 1995 do maja 1996: GABRIELA STERNAD, mag.farm.
Od maja 1996 do julija 2009: LIDIJA PAVLOVIČ, mag.farm.
Od julija 2009 naprej: NATAŠA ČATER, mag.farm
 
POTREBUJETE
NASVET FARMACEVTA

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki?
DOGODKI IN
OBVESTILA

Spremljajte aktualna obvestila in akcije na naši spletni strani.
Za aktualne vsebine
PRITISNITE TUKAJ

KONTAKTNE
INFORMACIJE

Žalske lekarne Žalec,
Prešernova 6,
3310 Žalec

Žalec (03) 712 02 50
Petrovče (03) 712 02 58
DELOVNI
ČAS

Preverite delovni čas v naših poslovnih enotah. Informacije o delovnem času

Za izboljšavo strani in uporabniške izkušnje, ta stran uporablja piškotke..

Sprejmem piškotke.

EU Cookie Directive Module Information